Jag jobbar som forskare i naturvårdsbiologi på Mittuniversitetet, Sundsvall, men ägnar gärna min lediga tid till fotografering. Fåglar och skogsmiljöer, gärna i kombination, är mina favoritmotiv och jag trivs allra bäst i den norrländska gammelskogen. Det som verkligen får mig att vakna till är närkontakt med någon av våra ugglor. Lappugglan, "Tita grå", är min absoluta favorit, vilket också avspeglar sig i bildgalleriet.

För mig är känslan och stämningen viktigast, även om jag också fotar en hel del dokumentärt. Jag använder nikonutrustning med objektiv upp till 500 mm. Bildbehandlingen begränsas till små justeringar av exponering, kontrast och skärpa. Jag lägger aldrig till eller tar bort något ur bilden, förutom att jag ibland lägger på ett digitalt avtonat gråfilter.

Jag är ansluten till bildbyrån Azote som har en miljö- och hållbarhetsprofil som tilltalar mig, men säljer också bilder direkt till kund (innehar F-skattsedel).

Ta gärna kontakt för att diskutera bildköp, fotouppdrag eller bildvisningar.

 

Kontakt:

E-post:
mattias.edman@hotmail.com

Tel: 070-3967687

Nyheter:

2014-07-01
En av mina bilder på isländsk myrspov från Alnön pryder omslaget på senaste numret av Fåglar i Medelpad (nr 2)

2013-02-04
Idag damp årets första nummer av Sveriges Natur ner i brevlådan. Jag medverkar med ett bildreportage om lappuggla.

2012-06-02
Idag öppnar utställningen "Fantastiska djur" på Sundsvalls museum (Kulturmagasinet) där jag medverkar med fågelbilder från norra Sverige i form av ett permanent bildspel. Utställningen pågår i två år.